(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-145190638-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Диспенсъри

Диспенсъри за вода

Хигиена и здраве с надеждни апарати за подаване на вода от 19л. бутилки

Основното предимство на нашите апарати за подаване на вода от 19л. бутилки е ХИГИЕНАТА.

Моделите, с които разполагаме са предварително обследвани от нашия екип сервизни специалисти и отговарят на „NoInflux” система против проникване на външни частици и влияние на околната среда. Някои от моделите разполагат с допълнителни прахоуловители, които прецизират процеса по хигиенизиране.

Хигиена и здраве!

СанитаризацияОсновната характеристика, която притежава всеки апарат за подаване на вода от 19л. бутилки, е възможността да предложи високо ниво на хигиена. Предимствата на консумацията на вода от 19л. бутилки са всеобхватни. Това дава възможност на хората да консумират води, добити от различни екологично чисти природни и географски райони, далеч от нечистата градска среда. Друго преимущество е възможността за редуване на различни видове води по произход, състав и благоприятни за човешкия организъм свойства.

Компресорно или електронно охлаждане?

Основната техническа разлика между апаратите за подаване на вода, е технологията на охлаждане на водата. Докато подгряването е стандартно при всички модели – посредством хигиенен резервоар с електрически нагревател, загряващ водата до 85°C-95°C, охлаждането се разделя условно на компресорно и електронно. Важно е да се отбележи, че и при двата варианта, водата НЯМА ДОСЕГ със самите охладители. Те са поместени около външната обвивка на хигиенните резервоари за вода.

Компресорното охлаждане е по-ефективният и надежден способ. Съпоставимо с охлаждането при хладилниците и климатиците, компресорното охлаждане в апаратите за подаване на вода използва компресорна система с газ фреон. Апаратите с компресорно охлаждане са подходящи както за домашно ползване, така и за офиси и предприятия с тежко и леко натоварване. Водата от бутилката попада директно в хигиенен резервоар, около който преминават фреоновите охладители, където се случва процесът по охлаждане. Възможностите на компресорното охлаждане позволяват да се охлажда изключително голям поток от вода, без нивото на охлаждане да спада. Стандартният капацитет на охлаждане е производство на около 3-5 литра охладена вода за 1 час. Стандартната фабрична настройка предвижда охлаждането да е в границите между 5°C и 7°C , но прецизната настройка може да варира, в зависимост от предпочитанията на ползвателя. Околната температура почти не оказва влияние на охлаждането. Апаратите с компресорно охлаждане имат значително по-дълъг живот. При нормални работни условия могат да осигурят безпроблемно ползване повече от десетилетие.

Електронното охлаждане е подходящо за апарати, които са подложени на слабо натоварване. Такива са тези, които се ползват в домашни условия и малки офиси с до 3-4 души. Охлаждането се случва в хигиенния резервоар, от външната страна на който е поставен Пелтие елемент. Това е керамична плочка, която съдържа в себе си много PN преходи. Когато се захрани с електрически ток, едната страна на елементът на Пелтие се охлажда, а другата се загрява. Охлаждащата страна е поставена с лице към хигиенния резервоар, в който се намира водата. Загрятата страна на плочката, е необходимо да се охлажда, чрез поставяне на радиатор и вентилатор. За да се улесни процесът на циркулация на въздуха и охлаждането, апаратите с електронно охлаждане е задължително да бъдат поставени на поне 10см. отстояние между задната част на апарата и други обекти – например стени. Пелтие елементът охлажда водата до температура между 5°C-12°C, но околната температура оказва сериозно влияние. Капацитетът на охлаждане тук е около 700мл. за 1 час. Важно е възможностите на апарата с електронно охлаждане да не се превишават, тъй като това води до претоварване на охладителната система и е възможно да доведе до повреди. Системата за електронно охлаждане има по-ниска стойност от компресорното и затова апаратите се предлагат на осезаемо по-ниски цени, което е основното им предимство.

Самостоящ или настолен апарат?

Апаратите за подаване на вода в 19л. бутилки се делят на два вида, в зависимост от височината си.Самостоящи са апаратите, които се поставят директно на пода. Височината им е подходяща за удобно използване. Размерите на самостоящите апарати са различни в зависимост от модела и се определят от предпочитанията на ползвателите. Някои варианти разполагат с шкаф в долната си част.Настолните апарати условно се наричат ниски. В най-честия случай е удобно се поставят на стойка, рафт, кухненски барплот или друга подходяща за целта мебел. При ограничено пространство и избор на настолен тип апарат, е важно да се предвиди височината на бутилката, която се поставя върху апарата – около 50см.

Видове кранчета и бутони за активиране на водоподаването.

Клапаните, които се използват за пускане и спиране на подаването на вода от апарата са условно наречени кранчета и бутони, в зависимост от начина, по който се активират. Механичните кранчета могат да бъдат с горно и долно натискане, като предимството им е, че могат да се оставят отворени, без да е необходимо ползвателя да ги държи през цялото време, в което пълни чашата си. Подмяната на механичните кранове е значително по-лесна. Апаратите с бутони изглеждат по-елегантно и изчистено, но при тях е необходимо бутона да се държи натиснат през цялото време на пълнене. Някои модели апарати са снабдени с електронни бутони за водоподаване.

Повече за апаратите за вода

Апаратите за подаване на вода в 19л. бутилки разговорно биват наричани Диспенсъри. В превод от английски език, думата Диспенсър (Dispenser) означава “дозатор / разпределител”. Апаратите за подаване на вода на жаргон се наричат също Кулери (Cooler), което в превод означава “охладител”. Основното предимство на нашите апарати за подаване на вода от 19л. бутилки е ХИГИЕНАТА. Моделите, с които разполагаме и сме поместили в каталога си са предварително обследвани от нашия екип сервизни специалисти и отговарят на „NoInflux” система против проникване на външни частици и влияние на околната среда за най-високо ниво на защита и хигиена. Някои от моделите разполагат с допълнителни прахоуловители, които прецизират процеса по хигиенизиране. В зависимост от функционалностите си, апаратите се различават основно в начина, по който охлаждат водата, като се делят на такива с компресорно и електронно охлаждане. Подгряването на водата при всички модели е от един и същи тип – посредством хигиенен резервоар с електрически нагревател. Разновидностите позволяват апаратите да бъдат настолни и самостоящи. Моделите предлагат и разнообразни възможности за активиране подаването на вода – някои са снабдени с механични кранчета push&pull, други с механични или сензорни бутони. Класическите апарати за подаване на вода са основно в бял цвят, но по-модерните решения предлагат и апарати в сив и сребрист цвят, както и иноксови външни елементи и корпус. Крайната цел на апаратите за подаване на вода от 19л. бутилки е да осигурят на ползвателя възможността да консумира здравословната бутилирана вода удобно.

Бърза поръчка

Въведете Вашето име и телефон и желан диспенсър и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

    НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

    За всякакви въпроси и запитвания, моля свържете се с нас

    Най-богатият избор от минерални, трапезни и изворни води!
    НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
    Go to Top