voda

Всяка малка клетка има нужда от вода. Всички жизнени процеси в човешкото тяло са свързани с вода. Без нея, животът на Земята изобщо не би бил възможен.

Но можете ли да предположите още какви специални сили крие тази полезна субстанция? В следващите редове ще ви представим един нов поглед над нещо толкова добре познато, нещо, което отдавна се е превърнало в част от пейзажа на деня ни.

Според някои хора водата съществува в шестизмерен свят, в който ние улавяме само отделни прояви. С други думи една част от водата и нейните качества са неуловими за човешките възприятия, но пък точно те запазват енергийния баланс в нас. Енергийната сила на водата може да повлияе на духа и тялото като пречисти съзнанието и го настрои на правилните вълни.

Японският изследовател Масару Емото е отдал значителна част от живота си правейки експерименти с вода. Той вярва, че молекулите на водата се влияят от мислите и думите на хората, че водата долавя нашите емоции и също така, че има силата да ги трансформира в позитивна енергия. Според вярващите в свръхестествените сили на водата, присъствието на водни символи в дома (например картина, аквариум, водни лампа) магнетизира съзнанието като му внушава спокойствие, увереност и сила. Според фъншуй водата е символ на изобилието и просперитета. Хубаво е да включим елемента около някоя от северните стени в дома. Но трябва да внимаваме да не поставим водни символи в спалнята – смята се, че това потушава брачната страст.

Петър Дънов и последователите му също вярват, че водата е силен елемент, който може да се отрази благоприятно на хармонията в тялото, стига да знаем как да се възползваме от силите му. Той казва:

Носенето на водата действа здравословно, защото човек приема магнетизма от водата.

Водата има много полезни действия – тя хидратира, охлажда, чисти организма, разтваря утайките и, не на последно място, е добър проводник на магнетизма.

Мъдра ли е водата?

Водата е много древна! Една и съща вода циркулира в природата от милиони години. Събира цялата енергия на Земята и я трансформира в най-ценния ресурс за нас и всички живи организми. Д-р Емото дори вярва, че водата отразява съзнанието на човечеството. Какво мислите вие? Дали наистина е възможно във водата да се крие такава необозрима сила?