full
color
http://vodi4ka.com/wp/wp-content/themes/anya-installable/
http://vodi4ka.com/
#A9CA6E
style2

Партнерс
02/9463202
vodi-header-img

Качествени води, доставени до Вашата вратаDSC_6753

Водите в нашия каталог, са произведени от предварително проучени бутилиращи компании.
Всеки продукт, поместен в нашия асортимент, е необходимо да отговори на високите ни изисквания за качество. С цел повишаване ефективността на качествения контрол,
който осъществяваме, продуктите и производителите са подложени на нашите независими периодични проверки.

Минерални води

velingrad-greenВелинград

Натурална минерална вода Велинград е нискоминерализирана с обща минерализация от 195 мг/л., с pH 9.20. Добита е от дълбочина над 1100 метра и съдържа флуорид над 1.5 мг/л. Вода Велинград е една от най-подходящите минерални води за ежедневна употреба от възрастни. Тя е кристално чиста, не съдържа микробиологични и токсични елементи. Има изключително приятен и мек вкус, без мирис, и е с признати от хилядолетия органолептични и лечебни качества


 

hisarq-green

Бяла вода (White water)

Натурална минерална вода Бяла вода (White water) е с ниска минерализация, а основната и отличителна характеристика е наличието на сребърни йони. Водният извор от екологично чист район в гр. Долна баня преминава през сребърни жили, което йонизира водата по естествен път. Водата има мек вкус и е подходяща за всекидневна употреба.


hisarq-green

Хисаря „Aугуста”

Натурална минерална вода Хисаря е добита от популярния извор Аугуста, който е характерен с липсата на специфичния за района аромат на сяра. На територията на гр. Хисаря има 22 минерални извора. Температурата им e между 37 – 52 градуса. Характеризира се с висока природна чистота, стабилен физико-химичен състав – хидрокарбонати, сулфати, магнезиеви йони, хлориди, метасилициева киселина, флуор, радон.


gornabanq-greenГорна Баня 1

Натурална минерална вода Горна Баня 1 е добита от сондаж № 3. Това е първата бутилираща компания в Горна Баня, основана през 1958 г. Водата е характерна с ниската си минерализация. Вкусът е лек и приятен. Според своя тип водата е хидрокарбонатна-сулфатна натриева.


 

devin-green

Девин

Натурална минерална вода Девин е произведена в едноименния град. Минерализацията на водата е 221.4мг/л.

 


 kom-green3Ком

Натурална минерална вода Ком е се добива от извор в село Бързия в Северозападна България, област Монтана от дълбочина 425 метра. Има характерен вкус и устойчив състав.

 


Трапезни води

sevropolis-blueСевтополис трапезна

Зеолитна трапезна вода Севтополис е уникална по рода си вода, преминала през обработка с минерала Зеолит. Специалната зеолитна обработка на вода Севтополис променя молекулната й решетка. Зеолитизацията на водата й придава специфичен мек вкус и лечебни свойства. Севтополис е единствената бутилирана зеолитна вода в България, предназначена за ежедневна употреба, включително от бебета и деца. Продуктовата гама включва два вида води с високи питейни показатели

 


 

kristal-blueКристал вода

Трапезна вода Кристал се добива и произвежда в с. Ново село, област Пазарджик. Подлага се на обработка с обогатен с озон въздух. Водата има мек и приятен вкус. Подходяща е за ежедневна и неограничена консумация за хора от всички възрасти.

 


 

iceberg-blueАйсберг

Трапезна вода Айсберг е бутилирана от производителя на продукти с търговска марка “Party” в с. Йоаким Груево, област Пазарджик. Водата има мек и приятен вкус, вследствие на обработка с обогатен с озон въздух. Подходяща е за ежедневна и неограничена консумация за хора от всички възрасти.

 


 

divna-blueДивна

Трапезна вода Дивна е продукт на производителя на вода Девин. Подходяща е за ежедневна консумация за хора от всички възрасти. Водата има мек и приятен вкус, вследствие на обработка с обогатен с озон въздух.

 


 

 

nice-blueНайс Уотър

Трапезна вода Найс Уотър е бутилирана от производителя на водите с търговски марки Найс Уотър, Живена и Ароница в местността Ароница, с. Златитрап, област Пловдив от извор „Хубава Вода“. Характеристиката на водата се определя от Неоген – кватернерен водоносен хоризонт и принадлежи към групата на пресните и студени води. Съдържанието е определено от разнообразни соли и минерали.

 


 

jivena-blueЖивена

Трапезна вода Живена е бутилирана от производителя на водите с търговски марки Найс Уотър, Живена и Ароница в местността Ароница, с. Златитрап, област Пловдив от извор „Хубава Вода“. Характеристиката на водата се определя от Неоген – кватернерен водоносен хоризонт и принадлежи към групата на пресните и студени води. Съдържанието е определено от разнообразни соли и минерали.

 


Изворни води

sevropolis-pinkСевтополис изворна

Зеолитна изворна вода Севтополис е уникална по рода си вода, преминала през обработка с минерала Зеолит. Специалната зеолитна обработка на вода Севтополис променя молекулната й решетка. Зеолитизацията на водата й придава специфичен мек вкус и лечебни свойства. Севтополис е единствената бутилирана зеолитна вода в България, предназначена за ежедневна употреба, включително от бебета и деца. Продуктовата гама включва два вида води с високи питейни показатели.

 


 

aronica-pinkАроница

Изворна вода Ароница е бутилирана от производителя на водите с търговски марки Найс Уотър, Живена и Ароница в местността Ароница, с. Златитрап, област Пловдив от извор „Хубава Вода“. Характеристиката на водата се определя от Неоген – кватернерен водоносен хоризонт и принадлежи към групата на пресните и студени води. Съдържанието е определено от разнообразни соли и минерали.

 


Водата, която пием …

Водата безспорно е “извор на живот”, основна съставна част на всяка клетка, участва в обмяната на веществата, терморегулацията и помага за изхвърляне на отпадните вещества чрез метаболизма.
Водата e най-чистата, здравословна и натурална напитка, която идва директно от природата. Тя утолява най-добре жаждата, без да натоварва с калории, оцветители или консерванти

Минерални води

Минералните води се добиват обикновено от 300 до 700 м дълбочина. В процес, отнел над 1000 години, в кухините с вода в недрата на Земята минералите от скалите са  преминали във водата. Поради това тези води са с по-висока обща минерализация и извират с температура над 20 градуса по Целзий. Минералните води лекуват и оказват благоприятно влияние върху редица болести като : бъбречно – урологични, жлъчно – чернодробни, стомашно чревни, обменно – ендокринни, хронични, професионални интоксикации и мн. мн. други. Всяка минерална вода има различен състав и качества описани на етикета.

Трапезни води

Трапезните води са с много ниска минерализация и подходящи за всекидневна употреба. Повечето от тях са с прекрасни вкусови качества. Ниската минерализация позволява ежедневна консумация без опасност от вредно въздействие. Поради тази причина е препоръчително да се редуват минералните води  с трапезни и изворни.

Изворни води

Изворните води се добиват много по-близко до земната повърхност – до 100 м дълбочина, при температура под 20 градуса по Целзий. Като по-млади води те са с много ниска минерализация – обикновено 80-100 мг/л.
Специалистите са категорични – изворната вода е еликсир за тялото. Водещи педиатри у нас я препоръчват за всички възрасти, но и като единствения продукт, който може да се консумира от новородени и съвсем малки деца. Основание за това дава слабата й минерализация и ниското съдържание на натрий.

Как да редуваме водата
Класическа схема на редуване при минералните води e 15 дни консумация и 15 дни почивка. Добре е да си „почиваме” с неминерална вода с много ниска минерализация – под 100 мг/л. Повечето специалисти препоръчват да са натурални, необработени изворни  и трапезни води с ясен произход. Някои от тях дори отиват още по-далеч и твърдят, че водата има памет и носи енергията на мястото, откъдето идва.

Нашата препоръка
Редувайте минералната вода с трапезна и изворна вода на равни периоди. Не обърквайте минералните с изворните и трапезни води, а бъдете експерти за вашето здраве, за да се чувствате винаги добре, свежи и с тонус.

Не подценяваме приемането на достатъчно количество вода,  тя е основен фактор за функционирането на мозъка, черния дроб, клетките. Слабоминерализираната вода е най-полезна за обмяната на веществата в организма, за да се чувстваме добре.

От 60 до 75% е съдържанието на вода в един възрастен човек, а загубата на 1 до 3 % от нея води до дехидратация, от там и до неблагоприятни въздействия до общото ни здравословно състояние – едни от най-честите признаци за това са главоболие, чувство на умора, загуба на концентрация.
Ето защо е необходимо да се приемат от 1,5 до 2,5 литра вода на ден, особено в летните горещини, когато температурите са високи

Показатели и състав в табличен вид

Тип и търговска марка вода Oбща минерализация mg/l pH Натрий(Na) mg/l Флуор(F) mg/l
type-blueНатурална минерална вода Велинград 190.02 9.28 47.4 4.4
type-blueНатурална минерална вода Хисар Aугуста 228.90 8.99 45.7 5.0
type-blueНатурална минерална вода Бяла вода (White water) 158.00 9.00 37.6 1.0
type-blueНатурална минерална вода Горна Баня 133.46 9.78 28.3 0.1
type-blueНатурална минерална вода Девин 225.30 9.37 44.4 4.0
type-blueНатурална минерална вода Ком 261.89 9.30 48.0 2.1
type-greenТрапезна вода Кристал <75.000 6.66 16.5 0.5
type-greenТрапезна вода Севтополис <75.000 7.20 17.1 0.1
type-greenТрапезна вода Айсберг <75.000 6.80 21.1 0.2
type-greenТрапезна вода Дивна на Девин 50.0-100.0 4.5-9.5 24.3 0.1
type-greenТрапезна вода Найс уотър 180.00 7.19 13.7 0.1
type-greenТрапезна вода Живена 180.00 7.21 19.3 0.1
type-pinkИзворна вода Севтополис <75.000 7.10 16.8 0.1
type-pinkИзворна вода Ароница 440.58 7.68 29.5 0.1

ЕЛЕМЕНТИ:

Литий (Li)
Литият е алкален елемент, оказващ благоприятно въздействие на нервно-психичното състояния на организма.

Флуорид (F)
Флуоридът оказва благоприятно въздействие върху костната система и зъбите. Той има своето място, като кариеспрофилактично средство и за профилактика на остеопорозата.

Метасилициева киселина (H2SiO3)
Метасилициевата киселина се определя, като един от факторите, противодействащи на процеса на стареенето. Наличието на силиций (Si) във водата допринася за по-гладка кожа, гъвкави стави и здрави кости.

Натрий (Na)
Натрият влия стимулиращо върху клетките на костната система и е важен за работата на мускулите, спомагайки съкращаването им.

Хлор (Cl)
Хлорът заедно с натрият (Na) запазва осмотичното налягане в клетките. Като елементи на стомашната киселина, те играят важна роля при храносмилането.

РН Алкалност
рН е показател за киселинност или алкалност на водата. Вода с рН под 6,5 се определя, като киселинна. Вода с рН в границите между 6,5-12,5 принадлежи към групата на алкалните или т.н Живи води. Води с рН около 8 се определят, като леко алкални. Специалистите сочат, че леко алкалните води са отлично тонизиращо и стимулиращо средство.

Калций (Ca)
Калцият е един от най-застъпените минерали в човешкия организъм. Важен за поддържане на зъбната и костната система, както и за предотвратяване на остеопороза.

Сулфати (SO4)
Сулфатите стимулират функциите на жлъчния мехур и улесняват храносмилането. Пречистващ ефект за черния дроб.

Електропроводимост
Наличието на разтворени минерали във водата определя нейния вкус и електропроводимост. Дестилираната вода е с нулева електропроводимост. Проучвания сочат, че по-пивки са води с електропроводимост в границите от 300 до 350.

Калий (K)
Калият е важен за регулиране на водата в клетките и поддържа баланса на течностите в организма. Той играе важна роля в освобождаването на енергия от протеини, мазнини и въглехидрати.

Бикарбонати (HCO3)
Бикарбонатите оказват благоприятно въздействие при подагра, диабет, а така също и при инфекции на уринарния тракт

default
Зареждане на публикации..
link_magnifier
#878787
on
fadeInDown
loading
#878787
off